Linkuri accesibilitate

Parlamentul condamnă atacurile Rusiei la adresa securității informaționale a R.Moldova


În prima ședința din noua sesiune și în absența deputaților socialiști, Parlamentul a adoptat declarația prin care sunt condamnate atacurile Federației Ruse la adresa securității informaționale a R. Moldova și amestecul abuziv în activitatea politică locală. Declarația a fost inițiată de Partidul Democrat și votată de toți deputații prezenți în sală, relatează Agora.md.

Declarația deplânge și hărțuirea continuă a oficialilor moldoveni de către Federația Rusă, precum și imixtiunea agresivă a Rusiei în politica moldovenească. Se precizează însă că Republica Moldova este gata să negocieze cu înalți oficiali ruși rezolvarea acestor probleme.

Declarația de la Chișinău este un răspuns la declarația Dumei de Stat de la Moscova, care a condamnat așa numita lege anti-propagandă moldoveană. Pe 24 ianuarie, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație în care protestează împotriva noii legi moldovene care limitează, de luna aceasta, retransmisiunea unor programe rusești informative, spunând că ar fi discriminatorie.

Președintele Igor Dodon a reacționat imediat cu un mesaj de condamnare a votului din Parlament drept „cel mai impulsiv mesaj anti-rusesc lansat la nivel înalt în ultimii 25 de ani”. Într-o postare pe Facebook, președintele Dodon a numit partidele care au votat pentru declarație „eurounioniste”, implicând că acestea ar sprijini atât integrarea europeană cât și unirea cu România.

XS
SM
MD
LG