Linkuri accesibilitate

Curtea de Arbitraj Sportiv a amânat până joi o decizie privind refuzul de a-i invita la Olimpiada din Coreea de Sud pe unii sportivi ruși


Sportivul rus Aleksandr Rumeanțev (Foto: arhivă)
Sportivul rus Aleksandr Rumeanțev (Foto: arhivă)

Curtea de Arbitraj Sportiv a amânat până joi o decizie privind refuzul Comitetului Olimpic Internațional de a-i invita la Jocurile de iarnă din Coreea de Sud pe unii din sportivii ruși, care fuseseră „iertați”, din lipsă de probe concludente, de suspendarea pe viață pentru doping.

Este vorba de 32 de atleți ruși, suspendați pentru dopaj de Comitetul Olimpic Internațional (CIO), dar „inocentați” săptămâna trecută de Curtea de Apel Sportiv. Unii dintre acești au anunțat că vor să participe la Jocurile de iarnă, care încep vineri, 9 februarie, cerere respinsă însă de CIO.

Curtea de Arbitraj va audia joi și o altă contestație, înaintată de 15 atleți ruși și doi antrenori.

Ca urmare a scandalului de doping la nivel național de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, Comitetul Olimpic Internațional a interzis participarea Rusiei ca stat la olimpiada de iarnă, dar 169 de sportivi ruși care s-au dovedit nevinovați vor putea participa sub un drapel neutru.

Tot miercuri, Curtea de Arbitraj Sportiv a anunțat că dosarul altor cel puțin 6 ateleți ruși, suspendați de la Jocurile Olimpice, va fi examinat numai după încheierea competiției din Coreea de Sud.

XS
SM
MD
LG