Linkuri accesibilitate

Directorii celor trei mari servicii de informații ruse au efectuat vizite în Statele Unite săptămâna trecută


Alexandr Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Informații (FSB) al Rusiei
Alexandr Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Informații (FSB) al Rusiei

Directorii principalelor trei mari servicii de informații din Rusia au fost în Statele Unite săptămâna trecută, lucru neobișnuit, sunt de părere analiștii, mai ales într-o perioadă tensionată a relațiilor bilaterale. Ținând cont și de anchetele în desfășurare despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a confirmat inițial vizita la Washington a lui Serghei Narîșkin, directorul spionajului extern, care a discutat cu oficialități americane despre combaterea terorismului. Ulterior, cotidianul Washington Post a relatat că tot săptămâna trecută au venit în Statele Unite, Alexander Bortnikov, directorul FSB-ului și generalul Igor Korobov, seful serviciului militar de informații, GRU. Bortnikov a avut discuții cu directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) Mike Pompeo. Despre programul directorului informațiilor militare nu se știe nimic.

Vizitele au venit și în ajunul publicării listei cu înalți demnitari ruși și oligarhi, așa-numita „lista lui Putin”, de către Ministerul american de Finanțe. Este vorba de o personalități care ar putea fi dar nu sunt pentru moment, ținta unor noi sancțiuni. Decizia administrației Trump de a nu impune pentru moment sancțiuni a fost deja criticată de senatorii democrați.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG