Linkuri accesibilitate

Donad Trump la Davos: „America pe primul loc nu înseamnă America singură” (VIDEO)


Trump promite să continue combaterea proliferării nucleare și a terorismului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00

Liderul de la Casa Albă a promis de asemenea să continue combaterea proliferării nucleare și a terorismului

În discursul său de la Forumul Economic Mondial de la Davos, președintele american a avertizat că nu va mai tolera „practici comerciale neloiale” care distrug piața americană.

Donald Trump i-a îndemnat din nou pe toți oamenii de afaceri din lume să investească într-o Americă „deschisă lumii de afaceri” și care are o administrație ce a făcut „cea mai profundă” reformă fiscală din ultimele decenii.

Trump a atras atenția și asupra faptului că administrația sa a reduce și va continua să reducă birocrația, încă o măsură care avantajează lumea de afaceri.

Liderul de la Casa Albă a susținut de asemenea că efectele pozitive ale reformei fiscale trecută în decembrie prin Congres se fac deja resimțite în salarii care au crescut și într-o putere mai mare de cumpărare a americanilor.

La Forumul Economic de la Davos, președintele american Donald Trump a declarat din nou că Statele Unite insistă pe lângă aliații săi să „blocheze” încercările Iranului de a construi arma nucleară.

Discursul de la Davos s-a concentrat pe probleme economie, dar președintele american a menționat și câteva subiecte de politică externă.

Trump a sous că America nu va mai permite ca Afganistanul să devină „un paradis” al teroriștilor și a avertizat că nu s-a încheiat încă lupta cu milițiile organizației teroriste a Statului Islamic.

Președintele american a făcut o aluzie și la Rusia, care rămâne pentru multe regiuni singura sursă de energie, afirmând că nimeni nu trebuie să fie în situația de a depinde de o singură „sursă”.

Donald Trump este primul președinte american care vorbește la Forumul de la Davos după președintele democrat Bill Clinton, în anul 2000. (IG)

XS
SM
MD
LG