Linkuri accesibilitate

Donald Trump anunță că va prezenta un program de compromis pe tema celor 800 de mii de imigranți sosiți în Statele Unite pe când erau copii


Preşedintele american Donald Trump a anunţat că va prezenta luni un compromis în problema celor aproape 800 de mii de imigranți ilegali, sosiți în Statele Unite pe când erau copii, un compromis care ar putea fi acceptat atât de democrați cât și de republicani. Trump a precizat că ar putea oferi acestor imigranți o cetățenie „temporară” pe 10 sau 12 ani. Cei aproape 800 de mii de imigranți ilegali veniți ca nimori, așa-numiții „dreamers,” erau protejaţi de un program creat de Barack Obama, numit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), care le permitea să lucreze şi să studieze în Statele Unite.
Donald Trump a abrogat acest program în septembrie 2017, afirmând că nu este constituţional şi a dat Congresului termen până în martie să găsească o soluţie. Din cauză că nu s-a ajuns încă la un compromis, Partidul Democrat, care susține cauza acestor ilegali, a provocat săptămâna trecută închiderea, timp de trei zile, a administrației federale.

XS
SM
MD
LG