Linkuri accesibilitate

Un proiect de declarație a parlamentarilor PD și PPE condamnă atacurile la adresa securității informaționale a R. Moldova


Un grup de deputați din PD și PPE au înregistrat miercuri, în Parlament, o declarație în care condamnă atacurile Rusiei la adresa securității informaționale a R. Moldova și amestecul abuziv în viața politică a țării, într-un an electoral. În document se mai spune că legislativul de la Chişinău consideră că „declaraţiile denigratoare la adresa Moldovei şi a cetăţenilor Moldovei, blocajele impuse exportatorilor moldoveni, hărţuirea politică a oficialilor moldoveni, inclusiv a unor reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova, reprezintă o implicare făţişă a politicului de la Moscova, şi chiar a unor instituţii ruse, în politica din Moldova şi indică o atitudine provocatoare şi neprietenoasă. Toate aceste probleme nu sunt noi, unele durează deja de ani de zile, însă noutatea este modul agresiv şi provocator în care acestea au început să evolueze şi să se intensifice".

Totodată, proiectul de Declaraţie face apel la factorii politici din Rusia să intervină pentru a opri abuzurile şi campaniile de denigrare a Republicii Moldova, precum şi toate formele de sprijinire a partidelor politice din Republica Moldova, menţionând că finanţarea lor din surse externe este ilegală, la fel ca şi susţinerea lor prin alte modalităţi.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG