Linkuri accesibilitate

O declarație a Dumei de Stat ruse protestează împotriva legii ce limitează retransmisiunea unor programe informative de la Moscova


Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri o declaraţie în care protestează împotriva așa-numitei legi antipropagandă din Republica Moldova, care va limita, de luna viitoare, retransmisiunea unor programe rusești informative. În declarația Dumei se vorbește despre o măsură de discriminare împotriva mediilor rusești și se cere sprijinul unor organizații internaționale, cum ar fi ONU, Consiliul Europei şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa. Deputații cer totodată guvernului rus să găsească căi alternative pentru a asigura accesul produselor media rusești pe piața R. Moldova. Protestul a fost inițiat de membrii Comitetul pentru afaceri CSI din Dumă.

Legea anti-propagandă a fost promulgate pe 10 ianuarie de președintele Parlamentului de la Chișinău, după ce președintele Igor Dodon a refuzat repetat și a fost temporar suspendat de Curtea Constituțională.

În proporție de 64,2%, moldovenii sunt împotriva interzicerii retransmiterii pe teritoriul Republicii Moldova a știrilor și emisiunilor politice, analitice și militare din Federația Rusă, arată sondajul „Vox Populi” dat miercuri publicității de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG