Linkuri accesibilitate

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea preşedintelui Iohannis privind legea care abroga suspendarea funcţionarilor trimişi în judecată


Curtea Constituţională a României a admis, marţi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care abroga suspendarea funcţionarilor publici trimişi în judecată. Președintele Curții, Valer Dorneanu a precizat, citat de Agerpres, că s-a stabili că a fost „ilegală” abrogarea textelor de lege care „vizau posibilitatea suspendării de drept a contractelor de muncă a funcţionarilor publici care au fost trimiși în judecată”.

Președintele Iohannis primise legea spre promulgare în noiembrie, dar la începutul lunii decembrie a trimis-o spre examinare Curții Constituționale.

Tot marți, Curtea Constituțională a României a decis că legea privind organizarea judiciară se întoarce în Parlament pentru corecţii. Au fost, pe de altă parte, amânate deciziile pe statutul magistraţilor şi organizarea Consiliului Superior al Magistraturii. Totodată, Curtea Constituțională a decis că este constituțională înființarea secţiei speciale care anchetează procurori, relatează Digi24.

Zeci de mii de oameni au protestat din nou la sfârşitul săptămânii la București și în mai multe orașe din țară împotriva „legilor justiției”, trecute prin Parlament în 2017.

XS
SM
MD
LG