Linkuri accesibilitate

Zeci de mii de oameni au protestat la București împotriva corupției (VIDEO)


„Ne-am întors cu toții în țară”, „Nu acceptăm teleormenizarea României”, „Dragnea, păzea, vine Transilvania!”, „Russia, good bye!”, „Revoluția fiscală cea mai mare păcăleală”. „PSD - ciuma roșie!”

Palatul Parlamentului e înconjurat de jandarmi. Piața Constituției din fața Casei Poporului, unde se află sediul Parlamentului e plină de oameni: între 30.000, potrivit unor surse (News.ro, Mediafax) și 60.000 (Digi24).

Au venit protestatari din toată țara, dar și de la Budapesta și Milano cu pancarte, steaguri tricolore, steaguri ale Uniunii Europene și ale Statelor Unite.

Pe pancarte se poate citi: „Ne-am întors cu toții în țară”, „Nu acceptăm teleormenizarea României”, „Dragnea, păzea, vine Transilvania!”, „Ne plac femei precu Codruța. Nu ca Viorica și Olguța”, „Russia, good bye!”, „Revoluția fiscală cea mai mare păcăleală”, și cea mai nouă, poza Vioricăi Dăncilă, nominalizată pentru fotoliul de premier sub titlul „Te pui cu blondele. Sezon nou”.

Protestatarii au strigat „PSD ciuma roșie”, „Jandarmeria apăra hoția”.

Protest masiv anticorupție la București
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:56 0:00

În Piața Universității, locul de pornire al manifestației, jandarmii au încercat să-i țină pe oameni pe trotuare, dar la 18.30, gardurile au fost darâmate și protestatarii au ocupat piața, în ciuda faptului că jandarmii au opus rezistență în număr mare.

Au fost aduși jandarmi din toată țara. Au fost instalate filtre la ieșirea din metroul de la Piața Universității și nu numai, iar jandarmii au descoperit în bagajele celor care se pregăteau să ajungă la protest o bâtă și lanțuri.

Asupra unui tânăr au găsit chiar un pistol. Omul a fost dus la poliție, dar acolo s-a descoperit că arma era de jucărie.

Oricum jandarmii aveau gaze lacrimogene, au venit în număr extrem de mare, inclusiv cu mascați.

Acest dispozitiv masiv nu i-a împiedicat pe băieții galeriilor de fotbal să folosească petardele și lozincile scandaloase.

Grupurile de pe Facebook #Rezistența și #Corupția ucide, care s-au ocupat de organizarea protestului de sâmbătă seară au argumentat că oamenii trebuie să iasă în stradă împotriva modificărilor Legilor Justiției, aprobate deja de Parlamentul României.

Codul fiscal și toate celelalte nemulțumiri sunt luate de asemenea în considerare, inclusiv nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier.

Organizatorii amintesc de „disprețul pentru democrație și transparență” al PSD-ALDE-UDMR. „Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată”, mai precizează comunicatul grupului #Rezistența: „e un drum lung, iar perseverența noastră în fațăa corupției le va și celorlalți încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre”.

XS
SM
MD
LG