Linkuri accesibilitate

Ministerul de interne din Pakistan a ordonat închiderea biroului din Islamabad al serviciului Mashaal al Europei Libere


Generalul Qamar Javed Bajwa
Generalul Qamar Javed Bajwa

Ministerul de interne din Pakistan a ordonat închiderea biroului din Islamabad al serviciului Mashaal al postului nostru de radio, acuzând postul nostru de radio că ar difuza programe „împotriva interesului Pakistanului” și „conforme cu agenda unor agenţii de informaţii ostile”.

Directorul de la radio Mashaal, Amin Mudakik, a spus că angajați ai ministerului pakistanez de interne au venit la sediul biroului din Islamabad și au discutat cu șeful biroului, acuzând că în programele serviciului „Pakistanul este prezentat ca un centru al terorismului și un paradis pentru diferite grupări militante”.

În opinia ministerului pakistanez de interne, programele de la radio Mashaal ar incita populația împotriva statului și instituţiilor sale.

Președintele postului nostru de radio, Thomas Kent, și-a exprimat îngrijorările uriașe legate de închiderea biroului din Islamabad, spunând că programele de la radio Mashaal sunt o sursă extrem de importantă de informații echilibrate și adevărate pentru publicul din Pakistan și că speră ca situația să fie rezolvată „fără întârziere”.

Decizia ministerului pakistanez de interne vine după ce cel mai important general al Pakistanului, Qamar Javed Bajwa, a declarat săptămâna trecută că Pakistanul se simte „trădat” de criticile aduse politicii țării de către Statele Unite și de suspendarea ajutorului financiar american pentru armata pakistaneză, pentru lupta împotriva terorismului.

Președintele american Donald Trump a acuzat pe 1 ianuarie regimul de la Islamabad de „minciună și înșelătorie” și a suspendat ajutorul financiar de 1,9 miliarde de dolari, până ce autoritățile pakistaneze nu iau măsuri ferme și eficace în lupta împotriva teroriștilor care activează în zona de graniţă cu Afganistanul și au găsit „adăpost” în Pakistan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG