Linkuri accesibilitate

Preşedintele Klaus Iohannis a primit o delegaţie a Comitetului Evreiesc American


Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit vineri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Comitetului Evreiesc American (American Jewish Committee - AJC), condusa de preşedintele executiv, domnul David Harris. La întrevedere a participat și preşedintele Federaţiei Comunităților Evreieşti din România (FCER), Aurel Vainer.

Potrivit site-ului Hotnews.ro, în cadrul întâlnirii, preşedintele executiv al AJC a mulţumit pentru votul de „abținere” al României cu ocazia adoptării Rezoluției Adunării Generale ONU din luna decembrie privind statutul Ierusalimului. Potrivit sursei citate, au fost discutate și evoluţiile politice din Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Orientul Mijlociu.

Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că autorităţile române vor continua să manifeste deschidere deplină față de comunitatea evreiasca, în baza angajamentului ferm pentru combaterea manifestărilor extremiste, rasismului, antisemitismului și xenofobiei, precum și pentru asumarea trecutului și comemorarea victimelor Holocaustului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG