Linkuri accesibilitate

Human Rights Watch: creșterea intoleranței în țările lumii, inclusiv în SUA, încurajează acțiunile liderilor autoritari în întreaga lume


Kenneth Roth
Kenneth Roth

Organizația Human Rights Watch, în raportul dat publicității astăzi, scrie că creșterea intoleranței în țările lumii, inclusiv în Statele Unite, încurajează acțiunile liderilor autoritari în întreaga lume. În opinia organizaţiei neguvernamentale americane, retorica anti-imigrație și alte politici populiste reprezintă „o amenințare uriașă” la adresa minorităților din țările democratice.

Directorul executiv al organizației, Kenneth Roth, l-a criticat pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, care, în opinia sa, „a încălcat toate tabuurile împotriva rasismului, misoginiei si xenofobiei”, prin declarații și politici care ar avea implicații periculoase și în afara Statelor Unite. Președintele Donald Trump - a spus directorul executiv al Human Rights Watch - este un admirator al „oamenilor de stat care conduc cu o mână de fier”, precum președintele Rusiei, Vladimir Putin, președintele Egiptului, Abdel Fattah el Sisi, sau președintele din Filipine, Rodrigo Duerte. „Acest lucru face mult mai complicată stigmatizarea acestor lideri autoritari, când președintele Trump îi declară băieți buni”, a spus Kenneth Roth.

Raportul face un apel la politicieni să se concentreze asupra cauzelor care au dus la apariția xenofobiei și islamofobiei și care sunt inegalitățile sociale, creşterea migraţiei și teamă de atacuri teroriste.

XS
SM
MD
LG