Linkuri accesibilitate

La Kiev, în fața parlamentului Ucrainei, au avut loc ciocniri violente între poliție și un grup de protestatari


La Kiev, în fața parlamentului Ucrainei, au avut loc ciocniri violente între poliție și un grup de protestatari, în timp ce deputaţii discutau noua legislație despre „reintegrarea” regiunilor separatiste din estul țării. Violențele au izbucnit când protestatarii au dat foc la cauciucuri și la steagul Rusiei.

Potrivit poliției, un polițist a fost rănit și un protestatar arestat, iar în zonă fuseseră desfășurați 3.800 de polițiști. Protestatarii erau doar câteva zeci.

Protestatarii doresc ca legea să fie trecută de urgență prin Radă și să păstreze prevederile care consideră Rusia „agresor”, atât în regiunile Donețk și Luhansk, ca și în peninsula Crimeea, anexata de Rusia în 2014.

În lecturile anterioare ale legii, ea a provocat violențe și între parlamentarii Radei, între sprijinitorii legii – partidul președintelui Poroșenko, partidul fostului premier Arseni Iațeniuk, Frontul Poporului, și opoziția care reprezintă fostul partid al Regiunilor al fostului preşedinte pro-rus Victor Ianukovici.

Parlamentarii ucraineni ar putea discuta și crearea unei Curţi Supreme Anticorupție, o recomandare și a Fondului Monetar Internațional.

XS
SM
MD
LG