Linkuri accesibilitate

Ministerul de Externe rus califică noua lege promulgată la Chișinău drept „act de discriminare flagrantă față de mass-media rusă”


Purtătoarea de cuvînt Maria Zaharova

Moscova își rezervă dreptul de a veni cu acțiuni de răspuns la promulgarea în Republica Moldova a modificării Codului audiovizualului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de Radio Chișinău. Zaharova susține că amendamentele care interzic indirect retransmitrea unor programe de știri și informativ-analitice ar discrimina în mod direct presa rusă. Zaharova a acuzat partidul de guvernământ de la Chișinău de promovarea unor politici antirusești și de îngrădirea dreptului la informație alternativă.

„Constatăm cu regret că acest act de discriminare flagrantă față de mass-media rusă este consecventă, fiind un nou atac antirusesc din partea majorității parlamentare de guvernămînt de la Chișinău“, a spus purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe. „Forțele antirusești din Legislativul de la Chișinău au încălcat dreptul fundamental al populației privind accesul liber la informare. Aceasta vorbește despre faptul că țara se abate tot mai mult de la normele democratice”, a mai spus Zaharova, potrivit sursei citate. Moscova consideră că această situație „necesită reacția nu numai a unor astfel de instituții internaționale specializate ca OSCE”, dar și a altor structuri europene.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG