Linkuri accesibilitate

Curtea de Arbitraj Sportiv va examina recursul a 42 de sportivi ruși, care au interdicție pe viață pentru participarea la olimpiade


Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) a înregistrat 42 de cereri de la sportivi ruși, care încearcă să obțină anularea interdicției pe viață de a participa la Jocurile Olimpice din cauza dopajului. Curtea de la Lausanne, Elveția, a anunțat, marți, că cererile vor fi examinate în decurs de-o săptămână, începând cu 22 ianuarie, iar deciziile finale vor fi anunțate la sfârșitul lunii.

Pe 9 februarie, la Pyeongchang, în Coreea de Sud, vor începe Jocurile Olimpice de Iarnă.

Comitetul Internațional Olimpic a constatat că Rusia a avut un program de dopaj susținut de stat în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci în 2014 și, drept urmare, a impus interdicție de participare pe viață la Olimpiade pentru 43 de sportivi ruși și unor oficialități olimpice. Numai un singur sportiv rus, Maxim Belughin (bob) nu a depus recurs la Curtea de Arbitraj Sportiv.

Comitetul Internațional Olimpic a exclus Rusia dintre țările participante la Jocurile din Coreea de Sud, dar a permis sportivilor ruși care au trecut testele la doping să participe în mod individual.

XS
SM
MD
LG