Linkuri accesibilitate

Lideri europeni au salutat schimbul masiv de prizonieri de miercuri între armata ucraineană și separatiștii sprijiniți de Rusia din estul Ucrainei


Președintele ucrainean Petro Poroshenko la o întîlnire dintre foști prizonieri ucraineni și rudele lor la o bază militară de la Kiev, 27 decembrie 2017.

Lideri europeni au salutat schimbul masiv de prizonieri de miercuri între armata ucraineană și separatiștii sprijiniți de Rusia din estul Ucrainei, care le-a permis foștilor captivi să se întoarcă la familiile lor. În cel mai mare asemenea schimb de la izbucnirea conflictului din Donbass, în aprilie 2014, autoritățile ucrainene spun că au predat 238 de separatiști, în timp ce forțele separatiste au eliberat 74 de militari și civili pe care îi capturaseră. Cancelara germană Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au spus că schimbul este „un gest umanitar important înainte de Anul Nou și Crăciunul ortodox” pe stil vechi. Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa care a monitorizat schimbul a cerut celor două părți să folosească atmosfera pozitivă care s-a creat pentru a se apropia de rezolvarea conflictului.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG