Linkuri accesibilitate

În Rusia a început oficial campania electorală pentu alegerile prezidențiale din 2018


Un ceas care măsoară timpul pînă la alegerile prezidețiale la Comisia Electorală Centrală de la Moscova, 18 decembrie 2017.
Un ceas care măsoară timpul pînă la alegerile prezidețiale la Comisia Electorală Centrală de la Moscova, 18 decembrie 2017.

În Rusia a început oficial campania electorală pentu alegerile prezidențiale din 2018, conform rezoluției oficiale a Consiliuliu Federației, care a stabilit săptămâna trecută că scrutinul prezidențial va avea loc în 18 martie. Candidații au începînd de luni 18 decembrie 20 de zile pentru a-și depune documentele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală. Pentru a putea intra în cursa prezidențială, candidații independenți au nevoie de 300.000 de semnături de susținere, în timp ce candidații din partea partidelor nereprezentate în parlament au nevoie de 100.000 de semnături. Șefa Comisiei Electorale Centrale a spus săptămâna trecută că cel puțin 23 de persoane și-au declarat intenția de a candida. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va candida pentru un nou mandat de șase ani, precizînd că e posibil să facă asta mai degrabă independent decît din partea partidului Rusia Unită, controlat de Kremlin.

XS
SM
MD
LG