Linkuri accesibilitate

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai adus la Palatul Regal de la București (VIDEO)


Funeraliile Regelui Mihai, Palatul Regal, București, 13 decembrie 2017
Funeraliile Regelui Mihai, Palatul Regal, București, 13 decembrie 2017

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai este depus la Palatul Regal de la București. Cei care doresc, îi vor putea aduce un omagiu în această seară, joi și vineri. Sîmbătă, după slujba de la Catedrala Patriarhală din București, sicriul va fi dus cu trenul regal la Curtea de Argeș, unde Regele Mihai va fi înmormântat.

Corespondenta Europei Libere, Sabina Fati, a fost în Palatul Regal:

Miercuri dimineață, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a sosit la Aeroportul Otopeni de unde a fost dus la Castelul Peleș la Sinaia. Timp de patru ore, la Castelul Peleş, înalți demnitari din România și Republica Moldova, membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai instituțiilor statului au depus coroane de flori și au semnat în cartea de condoleanțe, Printre aceștia, preşedintele României, Klaus Iohannis, preşedinții celor două camere ale Parlamentului și premierul român Mihai Tudose.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Castelul Peleș a fost condusă de președintele legislativului, Andrian Candu. Au mai fost prezenți vicepreședintele Iurie Leancă, deputații Roman Boțan, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Alina Zotea, Mihaela Spătaru, George Mocanu și Valeriu Ghilețchi, relatează Moldpres.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG