Linkuri accesibilitate

Un suspect a fost arestat la New York în urma exploziei produse la unul din cele mai aglomerate terminale de transport din centrul Manhattanului (VIDEO)


Terminalul Port Authority Bus, New York, 11 decembrie 2017
Terminalul Port Authority Bus, New York, 11 decembrie 2017

Poliția din New York a anunțat luni că a arestat un suspect în urma exploziei produse la unul din cele mai aglomerate terminale de transport din centrul Manhattanului, la orele de vârf ale dimineții.

Explozia a fost declanșată de un tînăr de 27 de ani, identificat sub numele Akayed Ullah, care purta pe corp „un dispozitiv exploziv rudimentar”, potrivit șefului Poliției newyorkeze, James O'Neill. Explozia s-a produs în apropierea intersecției între 42nd Street și 8th Avenue din Manhattan, nu departe de Times Square. Stațiile de metrou din zonă au fost evacuate. Președintele Donald Trump și primarul Bill de Blasio au fost imediat informați, a anunțat Casa Albă și presa locală.

La New York a fost arestat un suspect după o explozie la unul din cele mai aglomerate terminale de transport din Manhattan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:00 0:00

​De Blasio a fost citat cu declarația că „teroriștii nu vor învinge”. El a precizat că atentatorul ar fi acționat singur. Prin autogara Port Authority din New York trec anual peste 65 de milioane de persoane.

Potrivit unor surse media, mai multe persoane ar fi fost rănite, iar suspectul ar fi recunoscut că este în relație cu organizația teroristă Statul Islamic, relatează Agenția France Presse.

Tânărul locuia în Manhattan și se pare că este de orgine din Bangladesh. Bomba a explodat se pare din greșeală, era rudimentară și cu mică forță explozivă.

Urmăriți mai jos o conferință de presă a autorităților locale din New York:

XS
SM
MD
LG