Linkuri accesibilitate

La Chişinău a fost inaugurat Oficiul de Legătură al Alianței Nord Atlantice (Galerie foto)


La Chişinău a fost inaugurat astăzi Oficiul de Legătură al Alianței Nord Atlantice. La ceremonie au participat premierul Pavel Filip și secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller. Adjuncta secretarului general are programate întrevederi cu Ministrul Apărării, Eugen Sturza şi cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Şeful statului a scris azi pe reţeaua de socializare Facebook că „Deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură al NATO constituie un prilej de mare îngrijorare. Graba cu care Guvernul Republicii Moldova acționează în acest sens comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului… nu are menirea să consolideze suveranitatea, integritatea teritorială și independența Republicii Moldova”.

Partidul Socialiştilor, care îi asigură spirjin parlamentar şefului statului, a organizat un protest împotriva NATO în faţa sediului unde a fost inaugurat Oficiul de legătură NATO. Activişti şi deputaţi socialişti au scandat „NATO, go home!”, „Moldova stat neutru” şi „Nu vrem război”.

Acordul privind deschiderea biroului a fost semnat de premierul Pavel Filip în noiembrie 2016 și ratificat de Parlament în decembrie, intrând în vigoare înainte de inaugurarea președintelui Igor Dodon.

XS
SM
MD
LG