Linkuri accesibilitate

Președintele Klaus Iohannis: România trebuie să fie „condusă de politicieni responsabili și integri” (VIDEO)


Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, spune într-un mesaj de ziua națională a României, 1 decembrie, că țara trebuie să fie „condusă de politicieni responsabili și integri”. Mesajul vine pe fondul tentativei coaliției de guvernământ dominată de social-democrați de a schimba legile justiției în ceea ce criticii ei numesc un pas înapoi pentru statul de drept.

Corespondetul Europei Libere, Sorin Șerb a fost la Arcul de Triumf:

La paradă au participat peste 300 de militari străini din Bulgaria, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina, dar și militari răniți în misiunile din Balcanii de Vest, Irak și Afganistan, relatează Agerpres.

La București și în alte orașe din țară erau plănuite pentru astăzi, în marginea manifestărilor oficiale, manifestații de protest împotriva guvernării. La sfârșitul săptămânii trecute, zeci de mii de oameni au demonstrat împotriva planului de a schimba felul cum se numesc magistrații, reducând rolul președintelui țării, și împotriva altor prevederi controversate ale noilor legi ale justiției, propuse de social-democrați.

XS
SM
MD
LG