Linkuri accesibilitate

Poliția olandeză anchetează cazul de sinucidere a fostului lider militar al croaților bosniaci în fața Curții Internaționale de la Haga


Șeful Serviciului de presă al Curții Internaționale adresîndu-se ziariștilor la Haga

Poliția olandeză a lansat de miercuri o anchetă pentru a clarifica circumstanțele în care Slobodan Praljak, fostul lider militar al croaților bosniaci, s-a sinucis în sala de ședință a Curții Internaționale de la Haga pentru fosta Iugoslavie. Nu se știe ce otravă a băut Praljak, în fața camerelor de luate vederi, după ce Curtea a confirmat verdictul din 2013, când Praljak a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru crime de război în timpul conflictului din Bosnia-Herțegovina (1992-1995). Praljak a condus milițiile croate din Bosnia, și este cunoscut mai ales pentru că a comandat distrugerea Vechiului Pod de la Mostar (act pentru care miercuri, Praljak a fost achitat). Miercuri, Curtea a confirmat condamnările întregului grup de lideri croați din Bosnia, din care făcea partea Slobodan Praljak.

La sfârșitul lunii decembrie, Curtea Internațională pentru fosta Iugoslavie își încheie activitatea după mai bine de 20 de ani.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG