Linkuri accesibilitate

Tatiana Valovaia: Moldova nu poate deveni membră deplină a UEE atîta timp cît este legată de UE prin Acordul de Asociere


Acordul de Asociere pe care îl are Republica Moldova cu Uniunea Europeană constituie un impediment pentru ca ea să devină și membru cu drepturi depline în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE), a declarat ministra pe principalele direcții integraționiste şi macroeconomie a Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tatiana Valovaia, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite agenția IPN. Potrivit ei, Moldova este membră a Zonei de Liber Schimb și nu poate de sine stătător să adopte decizii privind modificarea tarifelor vamale. „În plus, chiar și sistemul reglementării tehnice care este implementat treptat în Moldova este al Uniunii Europene și aceasta este impedimentul care împiedică obținerea statutului de membru cu drepturi depline al Uniunii Economice Eurasiatice”, a spus Tatiana Valovaia.
In opinia ei Acordul de Asociere nu este însă un impediment pentru ca Moldova să aibă statutul de observator sau pentru a avea un dialog bun cu Uniunea Economică Euroasiatică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG