Linkuri accesibilitate

Rusia avertizată să nu mai nege implicarea statului în sistemul de dopaj al sportivilor


Avocatul canadian Richard McLaren, expert în dopaj
Avocatul canadian Richard McLaren, expert în dopaj

Unul din principalii experți ai Agenție Mondiale Antidopaj a avertizat Rusia că riscă sancțiuni și mai drastice dacă va continua să nege implicarea statului în crearea unui sistem național de dopaj în sport. Vorbind marți la o reuniune sportivă în Olanda, Richard McLaren a reamintit Rusiei că săptămâna viitoare, Comitetul Olimpic Internațional va decide dacă permite sau nu participarea Rusiei la Jocurile de iarnă din Coreea de nord, care au loc în februarie.

Luni, încă cinci atleți ruși, participanți la olimpiada de iarnă de la Soci, din 2014, au primit interdicție pe viață pentru încălcarea regulilor anti-dopaj și au fost chemați să înapoieze medaliile. Ultimele interdicții aduc la 19 numărul sportivilor ruși suspendați din competițiile olimpice luna aceasta, când IOC a continuat să anuleze victorii sportive și să ceară întoarcerea medaliilor, în urma dovezilor de dopaj pe scară largă și manipulare a mostrelor testate la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.

Kremlinul a protestat din nou împotriva ultimelor suspendări iar președintele Vladimir Putin lăsa de înțeles la începutul lunii, că tensiunile legate de participarea rusă la Jocurile de iarnă din Coreea, care se vor ține cu puțin timp înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia, au ca scop perturbarea scrutinului.

XS
SM
MD
LG