Linkuri accesibilitate

Rusia ar putea interzice publicitatea firmei Google (VIDEO)


Rusia ar putea interzice difuzarea de publicitate de către Google pe teritoriul său în cazul în care motorul de căutare va reduce distribuirea de știri din mass-media ruse precum postul de televiziune international RT (Russia Today) și agenția Sputnik, a avertizat marți vicepreședintele Dumei de Stat , Aleksei Tolstoi.

Marți, Eric Schmidt, președintele Alphabet Inc., compania care deține Google, a declarat că ar putea fi dezvoltat un algoritm care va diminua rezultatele de căutare pentru Sputnik și RT. Ambele au fost folosite ca instrumente de propagandă ale Kremlinului, mai ales în timpul campaniei prezidențiale americane din 2016, au declarata agențiile americane de informații la începutul acestui an, în cursul anchei privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezindențiale .

Cum veți reacționa la mediile catalogate „agenți străini” ?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00

De atunci, RT s-a înscris în Statele Unite ca agent străini iar Duma de stat a adoptat o lege prin care poate oblige companiile media străine să se înscrie ca agenție străini în Rusia. Această decizie ar putea afecta direct radio Europa Libneră/Libertatea (Svoboda) care încă din 2012 și-a pierdut toți afiliații din Rusia, ca urmare a presiunile exercitate de autorități asupra partenerilor locali. Este blocată și distribuirea pe cablu a programelor produse de „Current Times”, coproducție a Europei Libere/Libertatea cu Vocea Americii.

În Statele Unite, postul de televiziune RT și agenția Sputnik sunt distribuite fără nici o limitare.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG