Linkuri accesibilitate

Organizațiile necomerciale trec în administrația Agenției de Servicii Publice


Agenția Servicii Publice va prelua de la Ministerul Justiției sarcina de a înregistra și monitoriza organizațiile necomerciale, relatează agora.md. Agenția Servicii Publice va înregistra partidele politice, publicațiile periodice, agențiile de presă, asociațiile obștești, fundațiile, patronatele, sindicatele, organizațiile de mediere, cultele religioase și părțile componente ale acestora.

Ministerul Justiției va păstra însă. în limitele stabilite de legile speciale, dreptul de avertizare a unor organizații necomerciale în cazul constatării abaterilor de la prevederile statutare. De asemenea, va sesiza instanțele judecătorești privind suspendarea activității sau lichidării organizaților necomerciale, în cazurile în care acestea vor desfășura activitate contrar prevederilor legale.

Transferul responsabilității are loc în urma reformei de modernizare a serviciilor publice, inițiată de guvern. În prezent, 11567 organizații necomerciale figurează în Registrul de stat al Ministerul Justiției. Dintre acestea, 8206 sunt asociații obștești, 2688 culte religioase și 45 partide politice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG