Linkuri accesibilitate

Ben Cardin, John McCain: e revoltător că Donald Trump crede mai mult un „agent KGB” decît agențiile americane de informații (VIDEO)


Vladimir Putin și Donald Trump, Danang, Vietnam, 11 noiembrie 2017
Vladimir Putin și Donald Trump, Danang, Vietnam, 11 noiembrie 2017

Într-o serie de postări pe Twitter, președintele american Donald Trump a scris că o relație pozitivă cu Rusia este „un lucru bun” și că Moscova poate „ajuta enorm” la rezolvarea crizelor din Ucraina, Coreea de Nord, Siria și la combaterea terorismului global. Ceva mai devreme, Trump s-a întreținut cu liderul rus Vladimir Putin pe culoarele unui summit asiatic în stațiunea vietnameză Danang. La o conferință de presă ulterioară în capitala Vietnamului, Hanoi, unde se află în cadrul turneului său de 13 zile prin Asia, Trump a vorbit despre sancțiunile împotriva Rusiei, spunând că aceasta a fost „sancționată foarte tare” și că a venit momentul „tămăduirii” unei lumi zdruncinate. Dar președintele american s-a distanțat de remarcile făcute imediat după discuțiile cu Putin, în care sugera că l-a crezut pe liderul rus, atunci când acesta i-a spus din nou că nu s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Trump: „Sînt cu agențiile noastre” când vine vorba de amestecul rusesc în alegeri
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:45 0:00

La conferința de la Hanoi, Trump a declarat însă că are încredere în serviciile de informații aflate sub propria sa conducere. Președintele american a făcut această declarație după ce doi congresmeni americani importanți - unul democrat, Ben Cardin, celălalt republican, John McCain - l-au criticat dur, spunînd că e revoltător faptul că Trump crede mai mult un „agent KGB” (o referire la profesiunea de bază a lui Putin) decît agențiile americane de informații. Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite - CIA a repetat sâmbătă după întrevederea Trump-Putin că își menține acuzațiile împotriva Rusiei privind amestecul în alegeri, explicînd că precedentele sale concluzii nu sînt schimbate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG