Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel Bucuresti discută joi cererea de intrerupere a executării pedepsei din motive medicale formulată de torționarul Alexandru Vișinescu


Alexandru Vișinescu, București, februarie 2016.
Alexandru Vișinescu, București, februarie 2016.

Curtea de Apel Bucuresti discută joi cererea de intrerupere a executării pedepsei din motive medicale formulată de torționarul Alexandru Vișinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanitatii, informeaza site-ul News.ro. Vișinescu a fost condamnat definitiv în 10 februarie 2016, decizia fiind o premieră pentru România. Este primul inculpat condamnat pentru fapte comise în urmă cu peste 50 de ani. Procurorii parchetului instanței supreme l-au acuzat că în perioada 1956-1963, când a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a luat masuri de persecutare a detinuților politici încarcerați acolo.
Anchetatorii au identificat 138 de deținuti dintre ei care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în mandatul lui Vișinescu, doisprezece dintre ei decedând în perioada în care penitenciarul a fost condus de acesta.

XS
SM
MD
LG