Linkuri accesibilitate

Averea lui Paul Manafort, fostul șef de campanie al lui Donald Trump, astăzi acuzat pentru evaziune fiscală și spălare de bani (Infografic)


Fostul șef al campaniei lui Donald Trump, Paul Manafort, Washington, 1 noiembrie 2017
Fostul șef al campaniei lui Donald Trump, Paul Manafort, Washington, 1 noiembrie 2017

Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump, deținea trei pașapoarte americane, bunuri de milioane de dolari și avea conexiuni cu oligarhi ruși și ucraineni, potrivit documentelor înaintate de procurorii federali Tribunalului Districtului Columbia după inculparea lui Manafort pentru conspirație împotriva Statelor Unire, nedeclararea unor conturi din străinătate și spălare de bani. Manafort și Rick Gates, asociatul său și co-acuzat, au pledat nevinovați luni, când li s-au adus acuzațiile, oficial. Cei doi se află acum în arest la domiciliu și le-au fost reținute pașapoartele, justiția stabilind o cauțiune de zece milioane de dolari pentru Manafort și una de cinci milioane de dolari pentru Gates.

Averea lui Paul Manafort, fostul șef de campanie al lui Donald Trump
Averea lui Paul Manafort, fostul șef de campanie al lui Donald Trump

Acuzațiile împotriva lui Manafort și Gates sunt primele care au rezultat din ancheta procurorului special , Rober Muelle legată de presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Mueller a fost numit în 2017 după demiterea intempestivă a fostului director FBI, care conducea o anchetă legată de Rusia și campania electorală.

Acuzațiile împotriiva lui Pau Manafort și Rick Gates acoperă fapte din intervalul 2006-2017, nu au legătură cu activitățile din campania prezidențială, dar dezvăluie legăturile apropiate ale celor doi cu Rusia și se suprapun parțial cu perioada în care aceștia au lucrat pentru Donald Trump.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG