Linkuri accesibilitate

Mii de persoane manifestează la Barcelona pentru menținerea Cataloniei în componența Spaniei


Barcelona, magazin de suveniruri, după declararea unilaterală a independenței,. 28 octombrie 2017
Barcelona, magazin de suveniruri, după declararea unilaterală a independenței,. 28 octombrie 2017

Mii de persoane manifestează la Barcelona, pentru menținerea Cataloniei în Spania. Sîmbătă, a avut loc o demonstrație similară la Madrid, la o zi după ce Parlamentul catalan a votat o declarație unilaterală de independență, iar Senatul spaniol a votat trecerea Cataloniei sub administrația directă a guvernului central.

Potrivit unui sondaj de opinie, publica duminică de ziarul conservator spaniol El Mundo, partidele pro-independență din Catalonia ar pierde majoritatea în Parlamentul regional, în alegerile programate în decembrie.

Tot sâmbătă, liderul catalan Carles Puigdemont a îndemnat la o „opoziție democratică” față de ordinele guvernului spaniol de a-i destitui guvernul și a dizolva Parlamentul regional. Premierul spaniol anunțase vineri organizarea de noi alegeri regionale în Catalonia în 21 decembrie. „Vom continua să lucrăm pentru construirea unei țări libere”, a spus Puigdemont, într-un discurs televizat, în care pare să ignore că a fost demis. Madridul, care a preluat conducerea guvernului catalan și a poliției din regiune, a spus că liderul demis al Cataloniei poate lua parte la scrutinul din decembrie. Potrivit presei locale, aproape 150 de înalți responsabili ai administrației catalane ar urma să fie demiși.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG