Linkuri accesibilitate

Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova cere autorităților de la Chișinău să rămână pe calea reformelor


Deputați ai legislativului de la Chișinău și deputați ai Parlamentului European au adoptat la Strasbourg, în cadrul Comitetului parlamentar de asociere, un set de recomandări prin care Republicii Moldova i se solicită să rămână pe calea reformelor, să lupte împotriva corupției și să evite polarizarea societății anul viitor când vor avea loc alegeri parlamentare.

Reforma sistemului electoral a fost una dintre cele mai sensibile chestiuni din dezbatere, deputații europeni subliniind importanța asigurării imparțialității în definirea circumscripțiilor electorale cu mandat unic. Europarlamentarul social-democrat din România, Andi Cristea, copreședintele comitetului, este citat cu declarația că Parlamentul European vrea să vadă Republica Moldova reușind în demersul de apropiere de valorile democrației de tip european și pentru a reuși sunt necesare reforme, iar pentru a implementa reforme este nevoie de stabilitate, voință politică și resurse.

Ședința Comitetului parlamentar de asociere UE - Republica Moldova, din 25-26 octombrie, a fost prezidată de Andi Cristea, din partea Parlamentului European, și Iurie Leancă, din partea legislativului de la Chișinău.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG