Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: „Nu doar dezvoltarea economică, dar şi însăşi statalitatea Moldovei depind de stabilitatea şi procesele pozitive din ţările CSI”


Președintele Igor Dodon la Soci
Președintele Igor Dodon la Soci

Președintele Igor Dodon a declarat în discurul ținut la summitul CSI de la Soci că „Nu doar dezvoltarea economică, dar şi însăşi statalitatea Moldovei depind de stabilitatea şi procesele pozitive din ţările CSI şi din Uniunea Economică Eurasiatică”. Într-o postare pe Facebook, Dodon a precizat că în opinia sa „Pentru noi, existența CSI şi a Uniunii Economice Eurasiatice este fără echivoc o chestiune de supravieţuire ca stat”. Totodat, el a anunțat că a „exprimat interesul Moldovei pentru preluarea preşedinţiei în cadrul CSI, în viitorul cel mai apropiat”, mai ales pentru că Moldova, în opinia sa, ar trebui să joace un rol mai active în CSI și Uniunea Economică Eurasiatică.

Din rezoluțiile adoptate la summitul de la Soci, Dodon a menționat pe pagina sa de Facebook, în special două: cea cu privire la declararea anului 2020 drept An al aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Și „Declarația comună a șefilor de state cu privire la sprijinul institutului familiei și valorilor familiale tradiționale.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG