Linkuri accesibilitate

La Soci are loc summitul Comunității Statelor Independente, găzduit de președintele rus Vladimir Putin


Reuniunea liderilor din CSI
Reuniunea liderilor din CSI

La Soci are loc summitul Comunității Statelor Independente, găzduit de președintele rus Vladimir Putin. În ajunul reuniunii, Putin s-a întâlnit separat cu președintele tadjik Emomail Rahmon și cu președintele Igor Dodon.

În cadrul întrevederii cu Dodon, Vladimir Putin a spus că Rusia va garanta orice posibil acord care ar duce la soluționarea definitivă a conflictului transnistrean. Totodată, el a explicat că legalizarea situației imigranților moldoveni sau redeschiderea pieței rusești pentru anumite exporturi strategice moldovenești au fost gesturi gândite să sprijine eforturile președintelui Dodon și ale forțelor care doresc normalizarea relațiilor moldo-ruse.

În marginea summitului, Putin s-a mai întâlnit cu președinții turkmen și uzbec. Din CSI fac parte Armenia și Azerbaidjanul, cele patru republici central-asiatice, Belarus și R. Moldova. Țările baltice nu au aderat niciodată după destrămarea Uniunii Sovietice, Georgia s-a retras după scursul război cu Rusia din august 2008. Ucraina are statut de țară asociată dar nu a trimis nici un reprezentant la summitul de la Soci, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

XS
SM
MD
LG