Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin salută eforturile președintelui Dodon de a normaliza relațiile ruso-moldovene


Președintele Igor Dodon și președintele rus Vladimir Putin la Soci, unde s-au întâlnit în marginea summitului CSI, 10 octombrie 2017 .

Decizia Rusiei de a liberaliza politicile legate de imigranții moldoveni și de a redeschide piața Federației pentru anumite produse moldovenești, de o importanță deosebită pentru economia R.Moldova, a fost luată pentru a sprijini eforturile președintelui Igor Dodon de a normaliza relațiile moldo-ruse, a declarat la Soci președintele rus Vladimir Putin, citat de Interfax. La o conferință de presă comună cu președintele Igor Dodon, organizată în marginea summitului CSI, Putin a ținut să sublinieze că aceste măsuri „nu au fost luate pentru a facilita , ci pentru a sprijini eforturile pe care le faceți pentru normalizarea relațiilor dintre Rusia și Moldova”. Putin și-a mai exprimat speranța că „lumea va aprecia și sprijini acele forțe care vor să îmbunătățească și să construiască relațiile Rusiei cu Moldova” , relatează Interfax.

La rândul său, președintele Igor Dodon a salutat faptul că Rusia a reacționat „cu reținere” la ceea ce el a calificat drept „provocările” guvernului de la Chișinău la adresa Federației ruse. Mai mult, el a declarat că în ultimele luni „au fost tentative, din țară și din afară” de a provoca o confruntare între conducerile celor două țări, relatează Interfax.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG