Linkuri accesibilitate

Comisia de politică externă a Parlamentului European propune măsuri pentru apropierea țărilor Parteneriatului Estic de UE


Comisia de politică externă a Parlamentului European a adoptat o declarație în care se recomandă intensificarea sancțiunilor împotriva Rusiei și crearea unui mecanism ce va apropia și mai mult Moldova, Georgia și Ucraina de Uniunea Europeană. Este de așteptat ca recomandarea să fie aprobată de plenul parlamentului, în ajunul summitului Parteneriatului Estic, din noiembrie, de la Bruxelles. Dar textul nu are caracter obligatoriu și poate fi ignorat de șefii de state și guverne ale țărilor UE.

Comisia de politică externă recomandă, între altele, ca țărilor care au semnat deja acorduri de asociere să li se ofere perspectiva de a adera la „uniunea vamală, la cea energetică și digitală și la spațiul Schengen”. Măsuri pentru viitorul apropiat ar putea fi „tarife preferențiale, abolirea taxelor de roaming și dezvoltarea rețelelor rapide de comunicare”. De aceste măsuri ar urma să profite R.Moldova, Georgia și Ucraina.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG