Linkuri accesibilitate

Joseph Daul (liderul PPE): „Ilan Shor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”


Joseph Daul la o conferință de presă la Minsk, 2 sepembrie 2016.
Joseph Daul la o conferință de presă la Minsk, 2 sepembrie 2016.

Liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, a declarat că nu a existat nici un contact oficial sau întîlnire oficială între conducerea Partidului Popular European și Ilan Shor, primarul de de la Orhei. Într-o declarație văzută de Europa Liberă, Jospeh Daul spune:

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Shor, nici politic, și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidului de stânga și populist al lui Shor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Shor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean.

În cele din urmă, principalul beneficiar al vizitei lui Shor la Parlamentul European este [Vladimir] Plahotniuc, care încearcă să discrediteze Partidul Popular European pentru poziția sa intransigentă cu privire la încercările autorităților moldovene de a submina democrația din Moldova.

În ce privește implicarea europarlamentarului [Fulvio] Martusciello în vizita lui Shor la Strasourg, Mastuciello nu reprezintă nici conducerea PPE, și nici poziția PPE cu privire la Moldova, ci doar interesele lui personale.

Îl voi convoca pe europarlamentarul [Fulvio] Martusciello săptămâna viitoare la o întîlnire la care să dea explicații referitoare la acțiunile sale”, se mai spune în declarația liderului PPE Joseph Dahl cu privire la vizita la Parlamentul European a lui Ilan Shor.

Joi, a anunțat partidului lui Shor, primarul de Orhei s-a aflat la Parlamentul European unde ar fi discutat cu o serie de deputați europeni despre „furtul miliardului” și situația Aeroportului Internațional Chișinău. În declarația partidului se mai precizează că vizita s-a făcut cu aprobarea instanțelor juridice din R.Moldova, Shor fiind condamnat în prima instanță la 7,5 ani închisoare pentru implicarea în operațiunea de devalizare a trei bănci, cunoscută și sub numele de „furtul miliardului”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG