Linkuri accesibilitate

Zeci de apeluri telefonice în suburbiile Moscovei privind plasarea unor bombe. Mii de oameni au evacuați


Evacuarea colegiului din Kazan, în urma unui apel telefonic anonim

În suburbiile Moscovei, vineri, au fost evacuate peste 40 de școli, după ce poliția primise apeluri telefonice privind plasarea unor bombe. Din școli au fost evacuate peste 6 mii de persoane. Forțele de ordine au evacuat și executivul regiunii Moscova din Krasnogorsk.

Potrivit presei ruse, serviciile de urgență au primit în decurs de o oră și jumătate mai mult de 50 de apeluri telefonice anonime care anunțau plasarea unor bombe în școli, grădinițe și clădiri administrative.

Potrivit Interfax, au mai fost evacuate Consiliul regiunii Moscova și sediul centrului analitic al guvernului Federației Ruse.

Valul de apeluri telefonice anonime a început pe 10 septembrie. În urma acestora, de atunci au fost evacuate sute de mii de oameni în peste 50 de regiuni ale Federației Ruse.

Nici unul din anunțurile privind plasarea de bombe nu s-a adeverit.

Autorităților ruse spun că pagubele de pe urma acestor acțiuni se ridică la peste 300 de milioane de ruble.

În ajun, directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexandr Bortnikov, a afirmat că „teroriștii telefonici”, cum i-a numit, ar fi patru cetățeni ruși ce s-ar afla peste hotare și care ar avea complici în Rusia.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG