Linkuri accesibilitate

Președintele Vladimir Putin a primit scrisorile de acreditare ale noului ambasador al Moldovei la Moscova


Vladimir Putin, însoțit de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la ceremonia de la Kremlin
Vladimir Putin, însoțit de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, la ceremonia de la Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a primit, marți, scrisorile de acreditare de la ambasadori din 20 de țări, printre care și noul ambasador al Moldovei la Moscova, Andrei Neguța. În discursul rostit cu această ocazie, liderul de la Kremlin a spus, între altele, că țara sa este dispusă să dezvolte relații de cooperare cu Republica Moldova pe o bază pragmatică și reciproc avantajoasă, în spiritul înțelegerilor atinse anul acesta în cadrul vizitelor făcute în Rusia de președintele Moldovei, Igor Dodon”.

„Salutăm interesul Moldovei față de cooperarea cu asociațiile de integrare euroasiatică. Vom contribui și pe viitor la soluționarea politică a problemei transnistrene”, a mai spus Vladimir Putin.

Într-o reacție pe Facebook, președintele Igor Dodon a salutat declarațiile președintelui rus, numindu-le drept „un semnal important” pentru gastarbeiterii moldoveni și pentru exportatori. El a spus că săptămâna viitoare la Soci, unde va participa la summitul CSI, speră să discute detaliat cu Vladimir Putin „întregul spectru” al relațiilor moldo-ruse.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG