Linkuri accesibilitate

Ambasadorul american la Sofia: Bulgaria trebuie sa cumpere avioane militare compatibile cu NATO


Autorităţile bulgare trebuie să îşi formuleze foarte atent prioritățile când iau decizii cu privire la achiziționarea de avioane noi pentru aviația de luptă, a spus ambasadorul american în Bulgaria, Eric Rubin, pentru postul de televiziune BTV, citat de site-ul hotnews.ro.

„Este foarte important ca acestea să fie compatibile cu ceea ce folosesc SUA şi celelalte state membre NATO, inclusiv celelalte state în regiune. Acest lucru e important nu doar în cazul exercițiilor, ci şi în cazul unor operaţiuni speciale, ca forţele aeriene să poată să se disloce împreună foarte uşor, cunoscând dotările proprii”, a spus el.

Diplomatul a adăugat că SUA susţin modernizarea armatei bulgare, dar Sofia trebuie să decidă în totalitate în legătură cu modul în care va fi făcută această modernizare. La întrebarea dacă Rusia este o amenințare pentru Bulgaria, ambasadorul american a spus că acesta este punctul de vedere al multor state vestice, inclusiv al Uniunii Europene.

El a adăugat că aliaţii trebuie să rămână uniţi în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Rusiei şi să ia împreună aceste decizii.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG