Linkuri accesibilitate

Rzeczpospolita: Înaintea alegerilor prezidențiale, Kremlinul vrea să controleze total internetul în Rusia


Înaintea alegerilor prezidențiale, Kremlinul vrea să controleze total internetul în Rusia. Moscova se teme de o revoluție colorată, scrie ziarul polonez Rzeczpospolita, citat de site-ul Hotnews.ro. Săptămâna trecută, Roskomnadzor, serviciul rus de supraveghere a mediilor electronice, a informat că începând din 1 ianuarie 2018, Facebook ar putea fi blocat pe teritoriul Rusiei.

Pentru a evita blocajul, cea mai populară rețea de socializare din lume va trebui să rețină datele utilizatorilor ruși în serverele rusești, controlate total de Kremlin. Acest lucru este valabil și pentru Twitter, dar autoritățile de la Moscova afirmă că platforma s-a obligat deja „să se adapteze legislației ruse”. Mai înainte, Rusia a blocat Linkedin, portal popular internațional de intermediere în contactele profesionale și de afaceri.

Potrivit sursei citate, ziarul rus „Vedomosti” scrie că Duma a pregătit un proiect de lege care face posibilă blocarea paginilor pe internet fără decizia instanței, este suficient ca serviciile responsabile să considere că portalul cuprinde „conținuturi nedorite”. Între aceste conținuturi nedorite se numără și apelurile de participare la proteste sau la adunări ilegale. Mai înainte, în Rusia au fost blocate deja pagini din această cauză, a fost blocat între altele portalul unuia din liderii opoziției ruse și campion la șah, kasparov.ru.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG