Linkuri accesibilitate

Kremlinul speră ca noul ambasador american la Moscova, Jon Huntsman, să contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre Rusia și SUA


Jon Huntsman, după înmânarea scrisorilor de acreditare președintelui Vladimir Putin
Jon Huntsman, după înmânarea scrisorilor de acreditare președintelui Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a declarat ca Kremlinul speră ca noul ambasador al Statelor Unite la Moscova, Jon Huntsman, să contribuie la îmbunătățirea relațiilor dintre Rusia si Statele Unite. Dmitri Peskov a învinovățit Statele Unite că au tensionat relațiile cu Moscova, și a spus că președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că o colaborare între Moscova și Washington este necesară pentru rezolvarea problemelor globale, dar că „este imposibil de realizat aceste deziderate fără să avem un partener”.

La audierile pentru confirmarea sa în Senat, Jon Huntsman a spus că nu se îndoiește de amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut și că el va discuta cu autoritățile ruse despre responsabilitățile pe care le au pe scena internațională și pe care nu și le respectă. Moscova neagă că s-ar fi implicat în campania electorală americană de anul trecut, în ciuda dovezilor aduse de serviciile de informații americane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG