Linkuri accesibilitate

Federica Mogherini: Uniunea Europeană „ia cât se poate de în serios amenințările hibride”


Federica Mogherini

Șefa politicii externe a UE, Federica Mogherini, a spus luni că UE „ia cât se poate de în serios amenințările hibride”. Mogherini a vorbit luni la Bruxelles înaintea inaugurării unui nou Centru European de Excelență pentru Contracararea Amenințărilor Hibride cu sediul la Helsinki.

Centrul înființat la inițiativa Finlandei aduce laolaltă 10 țări din UE ca și Norvegia și Statele Unite, concentrându-se asupra cercetării, instruirii, educației și exercițiilor. În conducerea centrului vor fi reprezentate UE și NATO.

În ultimele luni, UE și-a sporit eforturile de contracarare a amenințărilor de diferite tipuri. Luni trecută, miniștrii apărării din UE au ținut un exercițiu cibernetic menit să testeze capacitatea blocului de a răspunde unui eventual atac al hackerilor asupra structurilor sale militare. Iar săptămâna trecută diferite instituții ale UE au lansat primul exercițiu din istorie care a testat capacitatea UE de a răspunde la crize provocate de atacuri cibernetice și de amenințările războaielor hibride.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG