Linkuri accesibilitate

Autoritățile din Catalonia au anunțat că vor deschide 2.300 de birouri de vot duminică pentru referendumul interzis de Madrid


Autoritățile din Catalonia au declarat vineri că vor deschide 2.300 de birouri de vot duminică, pentru referendumul asupra independenței regiunii, care a fost interzis de Madrid. „Vor fi 2.315 birouri de vot pentru referendum și 5,3 milioane de locuitori vor fi așteptați să participe”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului catalan, Jordi Turull, în cadrul unei conferințe de presă la Barcelona. În timpul alegerilor regionale din 2015, executivul catalan a organizat 2.700 de birouri de vot.

Curtea de Apel a Cataloniei a urmat decizia Parchetului și a ordonat miercuri poliției regionale, poliției naționale și Gărzii Civile să închidă birourile de vot ce vor fi utilizate pentru acest referendum, interzis de Curtea Constituțională.

La rândul lor, militanții separatiști se pregătesc să ocupe unele birouri pentru a evita închiderea lor. Guvernul conservator al lui Mariano Rajoy a desfășurat în această regiune din nord-estul Spaniei mai mult de 10.000 de polițiști și gărzi civile, mai mult cu 6.000 decât sunt în regiune în mod normal, pentru a evita ciocniri.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG