Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău anunță o posibilă vizită în R.Moldova a premierului Vladimir Groisman, la începutul lui octombrie


Vladimir Groisman

Primul ministru ucrainean, Vladimir Groisman, planifică o vizita în Republica Moldova pentru data de 6 octombrie, iar pe 7 octombrie ar putea să fie prezent și la festivitățile de Ziua Vinului, a anunțat ambasadorul ucrainean la Chișinău, Ivan Hnatyshyn.

În cadrul unei mese rotunde pe tema relațiilor moldo-ucrainene, Hnatyshyn a mai spus că nu-și poate imagina în acest moment alte contacte la nivel înalt, referindu-se la o eventuală întâlnire la nivel de șefi de stat. „În situația în care președintele ales al Republicii Moldova nu respectă integritatea teritoriala a țării mele și spune că în Ucraina are loc un război civil, spuneți-mi, despre ce fel de contacte, despre ce fel de înțelegere poate fi vorba?", a mai declarat ambasadorul Ucrainei la Chișinău.

În campania prezidențială de la sfârșitul anului trecut, Igor Dodon a iritat Kievul cu declarația că Crimeea anexată de Rusia în 2014 ar aparține „de facto” Rusiei. Președintele pro-rus de la Chișinău n-a fost invitat deocamdată să viziteze Ucraina, deși și-a exprimat de mai multe ori această dorință.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG