Linkuri accesibilitate

Șeful diplomației ungare pledează la ONU împotriva primirii de refugiați și pentru ajutorarea celor aflați la nevoie în țările lor de origine


Ministrul de externe Peter Szijjarto
Ministrul de externe Peter Szijjarto

Ungaria este un stat creștin și consideră o datorie ajutorarea celor aflați la nevoie, dar ajutorul trebuie acordat la locul potrivit, a afirmat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în discursul său de vineri la Adunarea Generală a ONU, citat de MTI. Șeful diplomației de la Budapesta a arătat că țara sa ajută comunitățile creștine din Orientul Mijlociu, pentru a le permite să rămână în țările lor sau să se repatrieze după încetarea conflictelor. Reluând pledoaria pentru statul-națiune făcută marți, tot la Națiunile Unite, de președintele american Donald Trump, ministrul de externe al Ungarie a declarat că „toate statele au dreptul fundamental și responsabilitatea de a garanta securitatea propriilor popoare”, de a-și proteja frontierele și de a decide singure cine are dreptul să intre pe teritoriile lor. Ungaria a cheltuit 800 de milioane de euro pentru protecția frontierelor, apărând astfel și Uniunea Europeană și spațiul Schengen, a mai spus Peter Szijjarto.

Ungaria este una din țările europene care respinge decizia Uniunii Europene de a distribui refugiații și imigranții între țările member, în pofida unei recente decizii a Curții Europene de Justiție care a precizat că Bruxellul are dreptul de a decide și impune astfel de cote pentru primirea imigranților.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG