Linkuri accesibilitate

În Crimeea, jurnalistul Mikola Semena a fost condamnat la doi ani și jumătate închisoare, cu suspendare (VIDEO)


Jurnalistul Mikola Semena, Simferopol, 22 Septembrie 2017

Un tribunal din Crimeea, anexată abuziv de Rusia în 2014, l-a condamnat pe jurnalistul Mikola Semena, colaborator al Europei Libere, la doi ani și jumătate închisoare, cu suspendare. Semena a fost acuzat de propagandă separatistă.

Redacția ucraineană a postului nostru de radio precizează că Semena a primit și o interdicție de trei de a lucra ca jurnalist. Președintele Europei Libere/Libertatea, Tom Kent a criticat condamnarea lui Mikola Semena drept „încă o încercare a autorităților ruse din Crimeea de a suprima vocile independente”.

Președintele Europei Libere/Libertatea condamnă sentința pronunțată împotriva lui Mikola Semena
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:49 0:00

Semena colabora la emisiunile Europei Libere dedicate peninsulei Crimeea „Krym.Realii”. A fost arestat pe 19 aprilie 2016, în Crimeea, și acuzat că ar „submina integritatea teritorială a Federației ruse”.

Mikola Semena respinge acuzația drept motivată politic și atrage atenția că se bazează oricum pe o traducere greșită a unui articol scris de el în ucraineană.

Semena declară că verdictul „aduce mari prejudicii jurnaliștilor din Rusia”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:37 0:00

Cazul lui Mikola Semena a fost urmărit cu atenție de Statele Unite, Uniunea Europeană, OSCE și diverse organizații internaționale ale jurnaliștilor, care au cerut în repetate rânduri eliberarea lui. Și au criticat campania susținută a Rusiei de a înăbuși vocile care critică anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG