Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Comisiile parlamentare se vor întruni în ședințe după care va fi o ședință a Biroul permanent al Parlamentului. Pentru joi este convocata ședința specială a legislativului la care ar urma să fie revotate legile respinse de președintele Igor Dodon.

Centrul Naţional Anticorupţie organizează o conferință de presă pentru lansarea campaniei naționale de informare şi sensibilizare publică despre măsurile de prevenire a corupției.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, vernisează expoziția „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”.

Și tot la Chișinău se deschide a treia ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale – cu participarea a teatrelor naționale din România și R.Moldova

Din actualiatatea internațională:

La New York continuă șirul discursurilor din cadrul Adunării generale. Vor vorbi, între alții, președintele Ucrainei Petro Poroșenko, președintele consiliului european Donald Tursk, premierul britanic Theresa May și președintele României, Klaus Iohannis.

Tot la Națiunile Unite va avea loc o reuniune la nivel înalt, cu particiaparea secretarului general ONU, despre un an de la semnarea declarației de la New York despre refugiați și imigranți.

În timp ce la Bruxelles are loc o dezbatere, tot la nivel înalt, despre perspectivele europene ale Balcanilor de vest.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG