Linkuri accesibilitate

SUA sprijină poziția Ucrainei în chestiunea introducerii forțelor de menținere a păcii în Donbas


Heather Nauert
Heather Nauert

Statele Unite sprijină poziția Ucrainei în chestiunea introducerii pacificatorilor în Donbas. Forțe de menținere a păcii ale Națiunilor Unite trebuie să fie desfășurate pe întreg teritoriul controlat de separatiști în estul Ucrainei, până la granița cu Rusia, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, pentru agenția de stat Ukrinform.

Potrivit lui Nauert, introducerea pacificatorilor ONU trebuie să contribuie la restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Ea a îndemnat din nou Rusia să asigure „un regim real și stabil de încetare a focului” în Donbas.

Anterior, Moscova a propus introducerea unor trupe de menținere a păcii în estul Ucrainei care să asigure securitatea observatorilor OSCE, nu înainte însă de retragerea trupelor și a tehnicii militare de la linia de contact a părților în conflict. Ucraina insistă ca pacificatorii să fie desfășurați pe întreg teritoriul controlat de separatiști, inclusiv la granița ruso-ucraineană, și doar după retragerea deplină a „armelor și a mercenarilor ruși”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG