Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata rubricii este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

„Aflaţi de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice că avocații care reprezintă familia lui Andrei Braguța, care a decedat în arest, apreciază eforturile procurorilor de a iniția o cauză penală pentru tortură în acest caz, dar observă că multe lucruri încă rămân neclare, inclusiv cauza decesului tânărului. Declaraţiile apărătorilor pot fi citite la rubric „Ştiri”.

Firma Hunter Elit Club, care ar fi afiliată intereselor actualului președinte Igor Dodon, încearcă să obțină, prin judecată, recuperarea unei datorii în valoare de peste 24 de milioane de lei de la Fabrica de conserve din Călărași. Inițial, firma a pretins o datorie de peste 13 milioane de lei de la fabrică. Suma a fost însă majorată ulterior cu încă 11 milioane de lei, penalități impuse în baza unor prevederi contractuale dubioase.

Tot la rubrica „Ştiri” mai citiţi că cel puțin doi administratori de întreprinderi cu capital majoritar de stat au ridicat în 2016 salarii de aproape un milion de lei. Este vorba despre directorul companiei Metalferos, Alexei Țimbrovschi, și conducătorul Tutun-CTC, Simion Grișciuc.

Tot aici aflaţi că directorul Centrului Moldexpo, Arcadie Andronic, deține în proprietate mai multe ceasuri scumpe, a căror valoare ajunge până la 60.000 de euro și 11.000 de dolari. Administratorul centrului expozițional a indicat toate aceste proprietăți în ultima sa declarație de avere.

La rubrica „Dosare de corupţie” aflaţi motivul pentru care şeful Inspectoratului Naţional de Probaţiune şi directorii a două companii din Capitală au fost reţinuţi de procurori.

Alte detalii pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG