Linkuri accesibilitate

Statele Unite au expediat primul transport cu cărbune spre Ucraina, pentru întărirea securității energetice a țării


Mină de cărbune în Pennsylvania
Mină de cărbune în Pennsylvania

Statele Unite ale Americii au expediat primul transport cu cărbune spre Ucraina, din portul Baltimore, în cadrul unei înțelegeri privind întărirea securității energetice a Ucrainei.

Compania XCoal Energy and Resources din Pennsylvania a semnat cu întreprinderea de stat ucraineană Centerenergo, pe 31 iulie, un acord de livrare a 700 de mii de tone de cărbune antracit (n.r. de cea mai înaltă calitate) în următoarele trei luni. Înțelegerea urmează discuțiilor dintre președintele ucrainean Petro Poroșenko și administrația președintelui american Donald Trump din luna iunie.

Primul transport de 62 de mii de tone de antracit urmează să ajungă în portul Odesa, în următoarele trei săptămâni, transmite Vocea Americii. Luând cuvântul la ceremonia de la Baltimore, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeri Cealîi, a subliniat importanța înțelegerii pentru securitatea energetică a țării sale.

În Ucraina, cea mai mare parte a cărbunelui - singurul combustibil folosit de mai multe centrale electrice – provenea, în trecut, din regiunea Donbas, care este controlată acum de separatiștii pro-ruși. După începutul conflictului din estul Ucrainei în 2014, Kievul a căutat furnizori alternativi de cărbune pentru generarea energiei electrice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG